Gebruik van Bitcoin en andere Cryptos Blijvend Dominant in Venezuela als de Bolivar is Deemed Worthless

Venezuela is in economische onrust en naarmate de monetaire inflatie toeneemt, wordt de Bolivar steeds waardelozer. Als gevolg van al deze uitdagingen waarmee het Latijns-Amerikaanse land wordt geconfronteerd, hebben zijn burgers zich tot cryptokringen gewend om de dag te redden.

Uittreksels uit een aanstaand rapport van Chainalysis geven aan dat de Bolivar, de nationale munt van Venezuela, aan waarde heeft ingeboet. Als zodanig hebben zijn burgers zich gewend tot het gebruik van cryptokringen zoals bitcoin voor dagelijkse transacties, waardoor Venezuela na de Verenigde Staten en Rusland het derde meest actieve land ter wereld is voor de handel in cryptokringen.

Het rapport suggereerde dat Venezolaanse burgers „waarschijnlijk een groot deel van hun rijkdom in cryptocurrency steken“. Dit is om zich in te dekken tegen hyperinflatie in het land. Door de huidige situatie van het land verlaten ook veel Venezolaanse burgers het land op zoek naar een groenere weide.

Ze sturen meestal geld naar hun familie thuis met behulp van cryptocurrency’s, omdat dit de snelste en goedkoopste manier blijft om geld naar het buitenland te sturen. Dit zijn slechts enkele gevallen waarin cryptocurrencies in het land worden gebruikt.

Lokale records tonen aan dat Cryptos op nationaal niveau van handen veranderen.

LocalBitcoins registreert ook een toenemende handel in Bitcoin Trader in de loop van de tijd. Dit toont aan dat de cryptografie in het land sterk van eigenaar verandert.

Criptolago, een van de inheemse cryptocentrische beurzen van het land, is het afgelopen jaar ook aanzienlijk gebruikt. Adressen op deze beurs hebben meer dan $380.000 aan Bitcoin-overschrijvingen ontvangen en meer dan $360.000 aan overschrijvingen verstuurd, met een waarde van meer dan 2.297.

Ondanks al deze gegevens gelooft Peter McCormack, die enige tijd eerder in Venezuela heeft doorgebracht, dat het noemen van Venezuela een crypto-knooppunt slechts een hype is. Hoewel hij toegeeft dat burgers elke vorm van cryptografie zullen accepteren, zegt hij ook dat ze het bijna onmiddellijk zullen opgeven voor de dollar.