Grootste bank van Wit-Rusland lanceert Cryptocurrency Exchange Service

De grootste bank in Wit-Rusland, Belarusbank, is naar verluidt begonnen met het aanbieden van een cryptocurrency exchange service, waardoor klanten bitcoin kunnen kopen met behulp van Visa-kaarten.

De nieuwe cryptocurrency exchange service van Belarusbank is in samenwerking met bitcoin exchange service provider Whitebird, verschillende lokale nieuwsverkooppunten meldden donderdag. De bank onthulde begin vorig jaar haar plannen om een cryptocurrency exchange platform te creëren.

De Wit-Russische bank werd in 1991 opgericht en fuseerde in 1995 met de Sberbank of Belarus. De regering van Wit-Rusland bezit 99,95% van het kapitaal van de bank. In 2018 ging de bank een strategisch partnerschap aan met Whitebird, een inwoner van Belarus‘ Hi-Tech Park, dat ook bekend staat als de Silicon Valley of Eastern Europe. Whitebird opereert onder het wettelijk kader van Wit-Rusland en in overeenstemming met Decreet nr. 8 van de President van de Republiek Wit-Rusland „Over de ontwikkeling van de digitale economie“ en daarmee samenhangende besluiten van de raad van commissarissen van het Hi-Tech Park.

„Dit is een dienst waarmee u snel bitcoin method (BTC) kunt kopen of verkopen voor USD [Amerikaanse dollar], RUB [Russische roebel], BYN [Wit-Russische roebel] tegen het optimale tarief op het moment van de transactie,“ Details van de website van Whitebird, waaraan wordt toegevoegd dat „de dienst online werkt“ en „de aankoop- en verkoopprocedure plaatsvindt met behulp van Visa-betaalkaarten“. De Wit-Russische bank is van plan om in de toekomst een aankoopbitcoin met euro’s toe te voegen.

In eerste instantie is de nieuwe cryptocurrency service van de bank beschikbaar voor burgers van Wit-Rusland en Rusland, lokale media overgebracht, onder vermelding van de persdienst van de bank. In de toekomst is de Wit-Russische bank van plan om de crypto-service uit te breiden naar klanten in andere landen. De bank is ook van plan om verder samen te werken met Whitebird om meer cryptocurrencies te ondersteunen en aanvullende diensten te leveren.